Stella Maris Waterschei

In de tuinwijk van Waterschei – Genk werd de voormalige huishoudschool Stella Maris herbestemd tot 20 appartementen in de bestaande hoofdbouw en in een achterliggende nieuwbouw ter vervanging van een oude turnzaal. De gevel- en planopbouw van de bestaande hoofdbouw werd zo veel als mogelijk behouden. Op die manier werd voor de omgeving dit iconisch gebouw grafisch niet verstoord. De bestaande turnzaal en achterbouw werden afgebroken. Tegen de geaccidenteerde achtergevel van de hoofdbouw werd een buffermuur geplaatst.

Hierachter, evenwijdig met de achtergevel werd een open binnenstraat op twee niveaus geplaatst die verbinding geeft met de nieuwe vrijstaande achterbouw met samen 8 gelijkvloerse en verdieping -appartementen. Onder de tussenstraat en de nieuwe achterbouw werd een ondergrondse garagekelder voorzien voor alle bewoners. In de hoofdbouw werd voor alle appartementen een binnen de gevel liggend terras voorzien  zodat de gevelstructuur behouden bleef. Door de hoeken van het gebouw open te werken wordt de massiviteit van de hoofdbouw verlicht. De terrassen van de achterbouw zijn op de koppen naar de naastliggende wegen gericht en in de middenzone naar het groene binnengebied.

/nl/portfolio-items/stella-maris-waterschei/
Top