Grootwinkel Wara

Om de belangrijke groeimarkt in huishoudelectronica en cocooning te kunnen volgen was de bestaande handelszaak genoodzaakt om zijn hoofdvestiging in de winkelstraat van Waterschei uit te breiden tot ongeveer 7000 m2. Gezien de ligging van de bestaande zaak, geprangd in de lintbebouwing van de straat, werd gekozen om achter de geburen om, een verbinding te bouwen naar de bestaande technische dienst enkele percelen verder en deze mee op te nemen in het verkoopsvolume.

De oude en nieuwe verkoopsruimten bevinden zich op gelijkvloers en eerste verdieping. In de nieuwbouw werd gekozen om een open en luchtig karakter te bouwen waar daglicht en buitenzichten het winkelen aangenaam moeten maken. Via de centrale vide dringt het daglicht door tot op het gelijkvloers. Tevens verbindt deze vide, over de gehele lengte van de nieuwbouw, de twee niveau`s.

De nieuwe inkom en vertrekruimte is twee niveau`s hoog beglaasd aan de straat/parkingzijde, waardoor het contact tussen de winkel en de straat optimaal is. De inkomhal van ongeveer 100 m2 fungeert als ontmoetingsplaats, showruimte, blikvanger. De handelskleuren van het bedrijf zijn expliciet aanwezig in de gevelopbouw.

/nl/portfolio-items/grootwinkel-wara/
Top